ed

Wednesday, July 22, 2015

Nå Digger på Gina Krug

Åtte dager etter at Maersk Integrator ankom Gina Krog startet boringen av den første produksjonsbrønnen på feltet.
– Vi skal bore og sette ti lederør (conductor) på 30 tommer først, så borer vi toppseksjonen på seks brønner. Planen er at to til tre brønner skal være boret inn i reservoaret før plattformdekket kommer fra Sør-Korea, sier boreleder Tonny Lemqvist til Statoil.com.
Riggen Maersk Integrator skal  bore brønner til et stykke ut i 2019.
Sommeren har vært travelt på feltet.
Lørdag 11. juli var installasjon av stålunderstell og forboringsmodul ferdigstilt, og tungløftefartøyet Hermod kunne forlate feltet.
Dagen etter kom riggen Maersk Integrator til feltet for å koble seg opp til forboringsmodulen og gjøre seg klar til boring.
Det er ikke uvanlig at nybygg er forsinket, og ofte må rigger ha verkstedopphold  i Norge en periode før de kan gå til felt og starte jobben. Gina Krog-prosjektet valgte imidlertid å sette klare, ambisiøse mål og være optimister.
– Riggen kom til Norge i april, og Maersk gjennomførte de siste testene og klargjøringen i Åmøyfjorden utenfor Stavanger, men uten at riggen trengte å gå til kai. Vi har også fått om bord alt tredjepartsutstyret i tide. Det har ikke vært lett, men vi fikk det til, sier Morten Hyvik, prosjektleder for Gina Krog boring og brønn.
Maersk leverte riggen innenfor de fastsatte tids- og kostnadsrammene – uten HMS-hendelser.
– Nå regner vi med at den gode trenden fortsetter og at vi får levert sikre og effektive boreoperasjoner. Riggens design legger til rette for dét, sier Hyvik.

No comments:

Post a Comment