ed

Monday, February 9, 2015

WAM7500 ny Samsung og WAM6500Endelig multiromshøyttalere som tør å skille seg ut.

Vi likte Samsungs multiroom-høyttalere godt da vi testet dem i høst, men designbomber var de ikke. Det blir etterfølgerne.

Og nykommerne har også andre finesser som er verdt å få med seg.


360-graders lyd

De to nye høyttalerne heter WAM6500 og WAM7500, og den viktigste forskjellen fra de trekantede forgjengerne, er som du ser formen.

De to nye stående høyttalerne skal i tillegg spre lyden 360 grader, noe som gjør dem langt mer plasseringsvennlige enn tradisjonelle høyttalere.

Og jada, førsteinntrykket var definitivt overbevisende: Det er ganske enkelt imponerende hvor mye lyd man får fra relativt små aktive høyttalere med dagens teknologi, og spesielt storebroren (WAM7500) vartet opp med et fyldig lydbilde. 

Noen ren lyttetest hadde vi imidlertid ikke mulighet til, så en nærmere dom over lydkvaliteten må vi komme tilbake til.

Den minste modellen (WAM6500) har imidlertid også et ess i ermet, siden den har et innebygget batteri som holder koken i opp mot seks timer. Denne modellen er også utstyrt med en liten bærebøyle slik at den er enkel å ta med.

Full funksjonalitet

De nye modellene kan brukes på akkurat samme måte som forgjengerne: 

Det vil si at de kan brukes alene, at du kan sette dem sammen i et stereosystem eller i et surroundoppsett, og at de spiller av musikk direkte fra din mobil/nettbrett, eller fra Samsungs TVer, Blu-ray-spillere, eller mobilanlegg. 

Samtidig med de nye høyttalerne skal det også komme en ny styringsapp, kalt Multiroom App 2.0, som ser langt mer innbydende og brukervennlig ut enn forgjengeren. Det er en god nyhet, og den vil selvsagt også bli tilgjengelig for dagens modeller. 

Pris og nøyaktig lanseringsdato er foreløpig ikke kjent, men høyttalerne er ventet til Norge i løpet av våren.


No comments:

Post a Comment