ed

Friday, September 19, 2014

Kontrollere kostnadene

Noen tror kanskje at det å eie et kredittkort i seg selv er en trussel mot privatøkonomien. Sannheten er at hvis du skaffer deg det rette kortet og har gode rutiner for bruk av dette, kan du oppnå mange fordeler som du ikke vil få med et vanlig debetkort.

Men hva er egentlig forskjellen mellom kreditt og debet på et betalingskort?

Med et kredittkort gis du kreditt av den som har utstedt kortet til deg. Du kan dermed kjøpe varer og tjenester uten å belaste bankkontoen din umiddelbart. Ulike kort har ulike vilkår for tilbakebetaling, men det mest vanlige er at du får en faktura som du gjør opp én gang i måneden.

Betaler du derimot med et debetkort (bankkort), trekkes summen direkte fra bankkontoen din. Butikken du handler i aktiverer trekket fra kontoen.

Fleksibel tilbakebetaling
Med kredittkortet Gebyrfri Visa fra Santander får du fleksible løsninger for tilbakebetaling. Du kan velge om du vil betale hele fakturaen én gang i måneden eller fordele beløpet over flere måneder.

Det koster ingenting å handle i butikk eller på nett med Gebyrfri Visa. Dersom du også betaler hele fakturaen på én gang, påløper ingen gebyrer eller renter. Fakturadato er den siste i måneden og du får inntil tjue dagers betalingsfrist fra denne datoen. Dette gir inntil femti dagers rentefri betalingsutsettelse på varekjøp. Kortet kan også benyttes til gebyrfrie kontantuttak, men da på løper det rente fra dag en på dette.

Velger du å utsette betalingen over flere måneder, er den effektive renten 23.41%*. Dette betyr at hvis du for eksempel skal nedbetale 15 000 kr over 12 måneder, blir totalsummen 16 779.51 kr.

De gunstige vilkårene for tilbakebetaling gir deg stor fleksibilitet og handlekraft i hverdagen. Velger du å bruke kredittkort, er det smart å ha en plan for tilbakebetalingen. På gebyrfri.no finner du en kalkulator, hvor du kan beregne hva en eventuell betalingsutsettelse vil koste for deg.

No comments:

Post a Comment